Betale regninger med kredittkort

Sist Oppdatert: 14.04.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Betale regninger med kredittkort?

0/10

De aller fleste kredittkort lar deg betale regninger med det om ønskelig.  Enten direkte i nettbanken, eller ved å overføre penger til en annen bank og betale derfra.

Det kan være fler årsaker til at du en dag ønsker å betale en regning med et kredittkort. For eksempel hvis det er en regning du har glemt å betale, og du ikke har nok penger igjen på kontoen før regningen forfaller. 

Ikke la det bli en vane

Du betaler som oftest et gebyr på lik linje med å ta ut kontanter når du betaler en regning med kredittkortet ditt. Betaler du ikke hele gjelden på kredittkortet innen forfall, vil også regninger du har betalt med kortet bli dyrere ettersom rentene begynner å løpe. Derfor lønner det seg ikke å gjøre det til en vane å betale regninger med kredittkort.

Betaler du imidlertid hele kredittkortregningen din ved forfall, vil det selvfølgelig ikke bli dyrere å betale regninger med kredittkortet.

Rentene varierer fra kort til kort

Hvor mye du må betale i renter hvis du ikke betaler kredittkortregningen din ved forfall varierer fra kredittkort til kredittkort. Vi har både funnet kredittkort med en årlig nominell rente på 9,9 % og kredittkort med en årlig nominell rente på 22,8 %. Det sier seg derfor selv at det ville være lite smart å betale en regning med det kortet som har høyest rente. I alle fall hvis du ikke betaler kredittkortregningen i tide og dermed lar rentene begynne å løpe.

Del opp regningen i stedet

Hvis du skulle ha problemer med å betale en regning, kan det i mange tilfeller heller lønne seg å kontakte selskapet som har utstedt regningen og be om en betalingsutsettelse eller undersøke muligheten for å dele opp beløpet for eksempel i to. Hvis du selv tar initiativet og viser at du vil gjøre opp for deg, møter du som regel mer velvilje enn du kanskje skulle tro i den andre enden.

Legg igjen et svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reza Shojaei

Reza Shojaei

Reza Shojaei jobber som redaktør for de to magasinene Fremtidens byggenæring og Samferdsel & Infrastruktur. Han er utdannet fra Universitetet i Oslo (UiO) og Høkskolen i Oslo og Akershus. Som grunnlegger av mediebedriften Value Publishing har han opparbeidet seg en solid kunnskap innen journalistikk og markedsføring. Reza er oppriktig opptatt av finans og suger til seg alt som skrives om emnet. Alle som kjenner Reza vet at han alltid jobber hardt og aldri gir seg før han er fornøyd med resultatet, også når det gjelder det å skrive tekster om emner som opptar ham. Lurer du på noe innen finans, er Reza den rette mannen å spørre.

Forbrukslån

Kredittkort