Home / Nyheter / 5 gode grunner til å refinansiere dyre smålån

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

5 gode grunner til å refinansiere dyre smålån - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 23.08.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

5 gode grunner til å refinansiere dyre smålån

Refinansiering kan være en svært gunstig økonomisk løsning, og da særlig hvis du har flere smålån eller kredittkortgjeld. Her får du 5 gode grunner til at det vil lønne seg å refinansiere.

Det blir billigere å betjene gjelden

Når du refinansierer er litt av poenget at får bedre vilkår og betingelser på det nye lånet enn du har i dag. Pengene du sparer på å samle gjelden i ett refinansieringslån kan du for eksempel bruke til å betale ned gjelden raskere. Husk at du ikke får mindre gjeld når du refinansierer. Du skylder fortsatt det samme, men får lavere rente og færre gebyrer. Dermed også lavere utgifter.

Når det gjelder refinansieringslån, som er et lån uten sikkerhet, blir som regel renten du får på lånet lavere jo større lånesummen er. Derfor vil det alltid lønne seg å samle smålån og kredittkortgjeld i et større forbrukslån, eller refinansieringslån.

Du får færre kreditorer å forholde deg til

Ved å slå sammen flere smålån vil du få færre kreditorer å forholde deg til. Det betyr også færre fakturagebyrer og eventuelle andre kostnader knyttet til lånene.

Bedre oversikt over økonomien din

Med færre kreditorer får du også en langt mer oversiktlig økonomi. Det blir enklere å forutse utgifter per måned. I tillegg kan du sette opp autotrekk for det ene beløpet, slik at du slipper å bruke tid på å betale masse regninger i nettbanken.

Du kan redusere nedbetalingstiden

Generelt sett vil det alltid lønne seg å kvitte seg med gjeld så raskt som mulig. Jo raskere du betaler ned lånet, jo lavere blir de totale kostnadene dine. Ved å refinansiere flere lån med ett forbrukslån, vil utgiftene dine reduseres hver måned. Disse pengene kan du bruke til å betale inn ekstra på lånet, slik at du blir gjeldfri raskere.

Konkurranse mellom bankene gir deg gode betingelser

Det er mange banker og finansinstitusjoner som tilbyr lån uten sikkerhet. Derfor konkurrerer de om å få deg til å velge nettopp dem når du skal refinansiere annen gjeld. På grunn av denne konkurransen vil bankene også strekke seg langt når det kommer til å gi deg gode vilkår og betingelser på lånet, slik at refinansieringen lønner seg for deg.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…